Založba Aristej
Fizično in psihično

Olga Markič, Nenad Miščević

Fizično in psihično

Uvod v filozofijo psihologije

zbirka Dialogi, I. letnik, 1. ponatis 2011

Prevod besedila Nenada Miščevića iz hrvaščine in angleščine: Janez Bregant

Urednik: Boris Vezjak

Oprema in ilustracije: Edo Podreka

17,00 EUR

redna cena

12,00 EUR

spletna cena

O knjigi

Prijazno in razumljivo napisan uvod v filozofijo psihologije. Avtorja izhajata iz osnovnega prepričanja analitične filozofije, da mora biti filozofija duha oprta na izsledke naravoslovnih znanosti. 
Vsaka razprava o odnosu med fizičnim in psihičnim (mentalnim), tem tradicionalnem metafizičnem problemu, se začenja z vprašanjem, ali so mentalni fenomeni tudi fizični? S tem je nakazana rdeča nit knjige, v katero so spretno vključene vse poglavitne in najpogostejše teme iz filozofije duha: vprašanje zavesti, intencionalnosti, teorije o identiteti med duhom in možgani, Turingovega stroja in računalniških metafor.

O avtorju in avtorici

Nenad Miščević  je profesor filozofije na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Mariboru in na Srednjeevropski univerzi v Budimpešti. Ukvarja se s filozofijo in psihologijo duha, epistemologijo in politično filozofijo, predvsem z vprašanjem  nacionalizma in svetovljanstva.
Olga Markič  je profesorica filozofije na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Ljubljani, predava pa tudi na interdisciplinarnem magistrskem študijskem programu Kognitivna znanost. Raziskovalno se ukvarja predvsem s filozofijo kognitivne znanosti, filozofijo duha, logiko, teorijo argumentacije in nevroetiko.
 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2023 | Vse pravice pridržane