Založba Aristej
Korenine nadnaravnega

Miran Lavrič

Korenine nadnaravnega

zbirka Dialogi, XIV. Letnik, 2013

Grafična podoba: Nenad Jelesijević - kitch

 

Format 14 x 23 cm, črno-beli tisk, broširano, 120 str.

ISBN: 978-961-220-088-6

12,00 EUR

znižana cena

-%

O knjigi

130 let po tem, ko je Friedrich Nietzsche razglasil, da je bog mrtev, večina svetovnega prebivalstva še zmeraj verjame v obstoj božanstev. Po grobih ocenah ateisti, agnostiki in neverni predstavljajo  samo deset odstotkov svetovnega prebivalstva. 
Kje korenini trdoživost vere v nadnaravno?
Miran Lavrič v knjigi obravnava vero v nadnaravne akterje kot naravni in družbeni pojav ter pregleda sedem korenin nadnaravnega: »Prirojena človeška religijska nagnjenja predstavljajo temelj, na osnovi katerega človeške družbe oblikujejo sisteme verovanj in praks, ki v sebi nosijo potenciale za človeško smiselno razlago sveta, čustveno oporo in uspešnejše povezovanje ljudi v funkcionalne skupnosti. Ti sistemi verovanj in praks med seboj konkurirajo na ravni posameznikov, religijskih skupnosti in celotnih družb. Pri tem dolgoročno prevladajo predvsem tisti sistemi, ki so za posameznike in človeške skupnosti najbolj privlačni in najbolj funkcionalni.«

O avtorju

Miran Lavrič  je sociolog, ki na Filozofski fakulteti v Mariboru predava predmete s področja metodologije družboslovnega raziskovanja in religije. Raziskovalno se ukvarja s sociologijo mladine in izobraževanja, predvsem pa s sociologijo religije.

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2024 | Vse pravice pridržane