Založba Aristej
Moralna teorija

Vojko Strahovnik

Moralna teorija

O naravi moralnosti

zbirka Dialogi, XVI. letnik, 2016

Urednik: Boris Vezjak

Grafična podoba zbirke: Matjaž Wenzel - MILIMETER

Lektorica: Ada Černoša

Format 13,4 x 20,2 cm, črno-beli tisk, broširano, 268 str.

ISBN: 978-961-220-110-4

24,00 EUR

redna cena

18,00 EUR

spletna cena

O knjigi

Knjiga je prvi slovenski zaokrožen pregled stanja razprav v moralni teoriji danes, torej tistem področju moralne filozofije, ki se posveča najsplošnejšim vprašanjem, ki zadevajo bistvo in temelje moralnosti.
Knjiga ne le, da v marsičem orje filozofsko in terminološko ledino, avtor delo opravi z natančnostjo in analitično strogostjo: vsa osnovna teoretska vprašanja o naravi moralnosti, denimo o objektivnosti moralnih sodb, naravi moralnih lastnosti in dejstev, odnosu moralnih sodb do motivacije ali nastanku moralnih prepričanj, so obravnavana primerjalno s stališča celega niza (tudi) sodobnih avtorjev, s čimer se dotaknejo tudi najbolj svežih polemik. S tem lahko bralec dobi oboje: širino in celovitost panoramskega orisa moralne teorije, hkrati pa je povabljen, da se v razpravo vključi, si znanje razširi in oblikuje svoje stališče. Kdor želi biti na tekočem, ne bo mogel mimo te odlične monografije, ki bo v pomoč vsem, ki se študijsko, raziskovalno ali iz osebne radovednosti srečujejo s pestrimi vprašanji, povezanimi z etičnimi in moralnimi dilemami.

O avtorju

Vojko Strahovnik je profesor na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Znanstveno se ukvarja s področji etike, moralne teorije, analitične filozofije, spoznavne teorije, filozofije in teorije prava ter zgodovine slovenske filozofije.

 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2024 | Vse pravice pridržane