Založba Aristej
Narava mentalnih pojavov

Olga Markič, Janez Bregant (ur.)

Narava mentalnih pojavov

zbirka Dialogi, VIII. Letnik, 2007

Grafična podoba: Nenad Jelesijević - kitch

Format 14 x 23 cm, črno-beli tisk, broširano, 276 str.

ISBN: 978-961-220-063-3

16,00 EUR

redna cena

11,00 EUR

spletna cena

O knjigi

Narava duha je bila uganka vse od začetkov filozofije. Razumeti mentalne procese ter umestiti misli in občutke v svet narave predstavlja tudi v današnjem času velik izziv tako za znanstvenike kot za filozofe. 
Že starogrški filozofi so postavili splošno vprašanje o odnosu med psihičnimi in fizičnimi pojavi. Vprašanje, ki je tradicionalno imenovano »problem duha in telesa«, predstavlja enega temeljnih filozofskih problemov, zato ne preseneča, da med filozofi ni soglasja glede pravilne rešitve. 
V tej knjigi sta urednika zbrala razprave štirinajstih avtorjev analitične usmeritve 20. stoletja in njihove odgovore na vprašanje, kakšna je relacija med mentalnimi in fizičnimi pojavi, ter jim dodala svoji izvirni razpravi.

O avtorici/urednici in avtorju/uredniku

Olga Markič  je profesorica filozofije na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Ljubljani, predava pa tudi na interdisciplinarnem magistrskem študijskem programu Kognitivna znanost. Raziskovalno se ukvarja predvsem s filozofijo kognitivne znanosti, filozofijo duha, logiko, teorijo argumentacije in nevroetiko. Janez Bregant je profesor na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Mariboru, ukvarja pa se s filozofijo duha, teorijo argumentacije in filozofijo umetne inteligence.

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2024 | Vse pravice pridržane