Založba Aristej
O svobodni volji

Danilo Šuster (ur.)

O svobodni volji

Od Leibniza do Libeta

zbirka Dialogi, VIII. letnik, 2007

Grafična podoba: Nenad Jelesijević - kitch

Format 14 x 23 cm, črno-beli tisk, broširano, 324 str.

ISBN: 978-961-220-062-2

15,00 EUR

redna cena

10,00 EUR

spletna cena

O knjigi

Problem svobode je klasični problem metafizike, o katerem so filozofi v celotni zgodovini zahodne filozofije najbrž največ razpravljali. 
Morda gre za eno najtežjih filozofskih vprašanj, a svoboda ni uganka samo za filozofe. V razpravo se vpletata tako znanost kot religija, problem je vznemirjal in še vedno vznemirja tudi pisatelje, teologe, pravnike, psihologe, fizike, politike … Pravzaprav se je vsakdo od nas kdaj tako ali drugače spraševal o (ne)svobodi.

Knjiga  prinaša izbor temeljnih filozofskih besedil, ki so vir za razmišljanje o problemu metafizične svobode, vsa pa pripadajo tradiciji, za katero je filozofija spoznavna in argumentativna dejavnost. Urednik  je pripravil avtorsko in reprezentativno čitanko šestnajstih besedil, ki segajo od Leibniza do sodobnih avtorjev.

O avtorju/uredniku

Danilo Šuster je redni profesor na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Mariboru,  kjer predava logiko, epistemologijo in metafiziko. Ukvarja se predvsem z analitično filozofijo  in filozofsko logiko in je glavni urednik mednarodne revije Acta Analytica.
 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2023 | Vse pravice pridržane