Založba Aristej
Performativne pisave

Blaž Lukan

Performativne pisave

zbirka Dialogi, XIV. letnik, 2013

Urednica: Emica Antončič

Grafična podoba: Nenad Jelesijević - kitch

Format 14 x 23 cm, črno-beli tisk, broširano, 276 str.

ISBN: 978-961-220-090-9

16,00 EUR

znižana cena

-%

O knjigi

»Gledališka teorija se še ni odločila, kako razumeti odnos med performansom in gledališčem: ali je gledališče tista nadrejena in nadčasovna (nadžanrska) forma, ki zaobjame tudi performans kot eno od manifestacij gledališkega (teatralnega), ali pa je superiorna forma ravno performativno, ki se najadekvatneje manifestira v performansu, v svoj krog pa skupaj z vsemi drugimi možnimi manifestacijami performativnega pritegne tudi to, kar imenujemo gledališče.« 

Blaž Lukan je v knjigi zbral svoja besedila, ki jih je napisal v zadnjih letih in v katerih raziskuje performans oz. performativno. Prvo poglavje Mere je splošnejše in se sprašuje o merilih, kriterijih, izhodiščih, kategorialnem aparatu, povezanem s performativnim, drugo poglavje Primeri pa je konkretnejše in se posveča izpeljavam oz. posameznim praksam v polju performativnega in gledališkega.

O avtorju

Blaž Lukan je dramaturg, teatrolog, gledališki kritik in profesor za praktično dramaturgijo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.
 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2024 | Vse pravice pridržane