Založba Aristej
Ježek Janček

Ježek Janček

Ljudska pravljica

zbirka Kamišibaj, 1. kamišibaj, Rožnata serija, 2021

Ilustracije: Jure Engelsberger

Priredba besedila: Jerca Cvetko

Grafična podoba: Jernej Borko

Obseg 17 listov formata 42 x 29,7 cm, vloženih v mapo, barvni tisk

ISBN: 978-961-220-000-8

26,00 EUR

redna cena

O kamišibaju

Kamišibaj je tradicionalna japonska umetnost pripovedovanja zgodb ob slikah v malem lesenem odru (butaju), ki postaja popularna po vsem svetu kot oblika upora proti vsesplošni digitalizaciji družbe. V vsaki kulturi se kamišibaj razvije po svoje. V Sloveniji se je uveljavil kot avtorski kamišibaj, kjer vsak ustvarjalec izdela svojega in z njim nastopa. Japonci pa kamišibaje predvsem tiskajo, kupujejo in z nastopi posredujejo občinstvu.

Janček Ježek je prvi slovenski tiskani kamišibaj, ki vam bo omogočil, da to priljubljeno ljudsko pravljico o dečku, ki se spremeni v ježa, pripovedujete otrokom na način kamišibaja.

Kamišibaj je sestavljen iz listov, vloženih v mapo. Na sprednji strani listov, ki jih vidi občinstvo, so barvne ilustracije, na zadnji strani pa besedilo, ki ga bere pripovedovalec, ko vleče liste iz butaja.

Pridružite se naši mali analogni revoluciji in svojemu otroku, namesto da mu ponudite telefon ali tablico, raje povejte pravljico ob slikah iz kamišibajske mape.

O avtorju in avtorici

Jure Engelsberger je ilustrator, slikar, oblikovalec, grafitar, scenograf in kamišibajkar. Jerca Cvetko je pedagoginja, pripovedovalka in kamišibajkarica. 
 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2024 | Vse pravice pridržane