Založba Aristej
Podkovana žaba

Podkovana žaba

Slovenska ljudska basen

Zbirka KAMIŠIBAJ, 2. kamišibaj. Modra serija - 5+, 2023

Ilustracije: Jure Engelsberger
Priredba besedila: Jerca Cvetko
Grafična podoba: Jernej Borko

Obseg 11 listov formata 42 x 29,7 cm, vloženih v mapo, barvni tisk

ISBN: 978-961-220-141-8

24,00 EUR

redna cena

O kamišibaju

Kamišibaj je tradicionalna japonska umetnost pripovedovanja zgodb ob slikah v malem lesenem odru (butaju), ki postaja popularna po vsem svetu kot oblika upora proti vsesplošni digitalizaciji družbe. V vsaki kulturi se kamišibaj razvije po svoje. V Sloveniji se je uveljavil kot avtorski kamišibaj, kjer vsak ustvarjalec izdela svojega in z njim nastopa. Japonci pa kamišibaje predvsem tiskajo, kupujejo in z nastopi posredujejo občinstvu.

Kamišibaj je sestavljen iz listov, vloženih v mapo. Na sprednji strani listov, ki jih vidi občinstvo, so barvne ilustracije, na zadnji strani pa besedilo, ki ga bere pripovedovalec, ko vleče liste iz butaja.

Podkovana žaba  je drugi slovenski tiskani kamišibaj, nastal po slovenski ljudski basni o veliki žabi, ki je postala prevzetna.  Primeren je za pripovedovanje otrokom od petega leta starosti naprej.

Pridružite se naši mali analogni revoluciji in svojemu otroku, namesto da mu ponudite telefon ali tablico, raje povejte pravljico ob slikah iz kamišibajske mape.

O avtorju in avtorici

Jure Engelsberger je ilustrator, slikar, oblikovalec, grafitar, scenograf in kamišibajkar. Jerca Cvetko je pedagoginja, pripovedovalka in kamišibajkarica.

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2023 | Vse pravice pridržane