Založba Aristej
Babica Marmelada, Kralj regratovih lučk

rokgre, Gabrijela Kolbič

Babica Marmelada, Kralj regratovih lučk

zbirka Lutkovni oder, 7. knjiga, 2006

Ilustracije in spremna beseda: Breda Varl

Urednici: Emica Antončič in Breda Varl

Format: 13,4 x 20,4 cm, barvni tisk, broširano, 48 str

ISBN: 978-961-220-034-3

2,50 EUR

znižana cena

-%

O knjigi

Babica Marmelada je igrica o dobri babici, ki sredi gozda živalim kuha marmelade iz najrazličnejših plodov, dokler ne pride gozdni palček, ki si zaželi marmelado iz lune … Kralj regratovih lučk pa je igrica o kraljevstvu, katerega kralj vse dneve samo piha regratove lučke, dokler se na njegovem vrtu ne naseli krt, ki izruva ves regrat … 
V zbirki Lutkovni oder izhajajo lutkovne igrice in druga besedila, ki jih lahko otroci uprizarjajo z lutkami. Besedilom so dodana navodila za uprizarjanje in izdelavo lutk (za to knjigo ga je napisala oblikovalka Breda Varl) in s pomočjo katerih lahko vzgojitelji, učitelji, mentorji, starši in otroci pripravijo pravo lutkovno predstavo.

O avtorju in avtorici

rokgre je psevdonim Roka Vilčnika, dramatika, scenarista, pisatelja, pesnika, scenarista in dramaturga  ter večkratnega dobitnika Grumove nagrade za najboljše slovensko dramsko besedilo. Trenutno je v tujini najbolj prevajan in uprizarjan slovenski dramatik.

Gabrijela Kolbič je dramaturginja in bibliotekarka, ki piše zgodbice za otroke in manjša dramska besedila. Njeno pisanje odlikuje redka sposobnost pisanja za najmlajše in izvirna kombinacija fikcije in stvarne literature.
 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2024 | Vse pravice pridržane