Založba Aristej
Glasbeni pojmovnik za mlade

ZnakZlata hruška

Rajko Muršič

Glasbeni pojmovnik za mlade

zbirka Pojmovniki, 9. knjiga, 2017

Ilustracije: Izar Lunaček

Grafična podoba: Jernej Borko

Urednica: Emica Antončič

Format 16,5 x 24 cm, barvni tisk, ilustracije, fotografije, integralna (poltrda) vezava, 144 str.

ISBN: 978-961-220-114-2

23,00 EUR

redna cena

18,00 EUR

spletna cena

O knjigi

Kjer je življenje, ni tišine, in kjer je tišina, ni življenja, zapiše Rajko Muršič in nas s to preprosto mislijo opomni, da nas glasba spremlja od rojstva do smrti. Njegov Pojmovnik glasbe ne predstavi na način, ki smo ga vajeni iz šole, ampak kot zgodovinski in družbeni pojav.
Avtor bralca popelje skozi vsakdanja in nevsakdanja soočanja ljudi z glasbo: od poslušanja do petja, od podkultur do zvezdnikov, od snemanja do koncerta, od plesa do transa ... , pri čemer postavi v ospredje popularno glasbo in glasbe ljudstev sveta.

»Po vseh anketah zadnjih desetletij je glasba najpomembnejša prostočasna aktivnost mladih, tako poslušanje kot tudi aktivno ukvarjanje z njo. Pri tem moramo upoštevati, da glasbi sledijo še druge dejavnosti, kot uporaba mobilnih telefonov, igranje računalniških iger in skrb za  videz, ki so vse povezane z njihovo najljubšo glasbo. 
Nasploh velja preprosto pravilo: mlajši se ogrevajo za takšno glasbo in ples, ki zbujata pri starejših zgražanje. Svet, v katerem se znajdejo zaporedne generacije, se venomer spreminja. Starejši imajo povsem drugačno izkušnjo od mlajših. Za vsako generacijo posebej pa je ključna uglasitev z vrstniki.”

O avtorju

Rajko Muršič je etnolog in kulturni antropolog, profesor na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani in velik ljubitelj glasbe.
 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2024 | Vse pravice pridržane