Založba Aristej
Medijski pojmovnik za mlade

ZnakZlata hruška

Melita Zajc

Medijski pojmovnik za mlade

zbirka Pojmovniki, 8. knjiga, 2016

Ilustracije: Izar Lunaček

Grafična podoba: Jernej Borko

Urednica: Emica Antončič

Format 16,5 x 24 cm, barvni tisk, ilustracije, fotografije, integralna (poltrda) vezava, 128 str.

ISBN: 978-961-220-108-1

23,00 EUR

redna cena

18,00 EUR

spletna cena

O knjigi

Mediji so v sodobni družbi vseprisotni in samoumevni, naša vsakdanja življenja pa z njimi tesno prepletena. Zato je pomembno, da jih poznamo in razumemo.

Mediji niso več zunanje naprave, ki jih lahko uporabljamo ali ne, temveč so postali prevladujoči in vseprisotni. Mnogi to novo obliko sobivanja imenujejo „medijsko življenje“, da bi s tem poudarili novost današnjega stanja. Pravijo, da ne živimo več z mediji, temveč v medijih.

Melita Zajc nam  predstavi medijsko proizvodnjo, vsebine in občinstva. Ob proizvodnji se natančneje posveti medijskim tehnologijam, organizacijskim oblikam, načinom financiranja in novinarjem, ob vsebinah pa pojmu reprezentacij, družbeni vlogi medijev, razumevanju njihovih vsebin in medijski svobodi. Pri tem se ves čas ozira v preteklost in pogleduje v prihodnost. Posebej jo zanimajo občinstva, ki so  najživahnejše in spremenljivo področje sodobne medijske krajine.Nekdanja pasivna občinstva množičnih medijev namreč danes zamenjujejo aktivni uporabniki novih, družbenih medijev, ki so se razvili na svetovnem spletu.

O avtorici

Melita Zajc je nekdanja novinarka in urednica ter strokovnjakinja za medije, ki je doktorirala iz filozofije medijev in antropologije vsakdanjega življenja. O medijih predava na več univerzah. 
 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2023 | Vse pravice pridržane