Založba Aristej
Oblačilni pojmovnik za mlade

Belinda Radulović

Oblačilni pojmovnik za mlade

zbirka Pojmovniki, 15. knjiga, 2023

Ilustracije: Izar Lunaček

Grafična podoba: Jernej Borko

Urednica: Emica Antončič

Format 16,5 x 24 cm, barvni tisk, ilustracije, fotografije, integralna (poltrda) vezava, 160 str.

ISBN: 978-961-220-144-9

25,00 EUR

enotna cena

O knjigi

Oblačila niso samo življenjska potreba ljudi, ampak razkrivajo tudi družbeni status in želje po samouresničitvi vsakega posameznika_ice. 
Oblačilni pojmovnik nas popelje skozi zgodovino oblačil in tekstila, predstavi značilne poklice in kose oblačil ter zahodne kodekse oblačenja. Razkrije tudi zakulisje ustvarjanja mode in modnih smernic ter vplive modnih ikon, filma, glasbe in spletnih vplivnežev nanje. Ustavi se ob družbeni vlogi oblačil, ki razkrivajo veroizpoved, socialni status in spol, slednjega pa lahko tudi zakrivajo. V Pojmovniku spoznate tudi proizvodnjo oblačil, ki je druga najmočnejša gospodarska panoga na svetu in močno obremenjuje okolje. Poleg hitre mode in sprememb v vedenju potrošnikov knjiga predstavi še alternativo: trajnostno modo in recikliranje.

O avtorici

Belinda Škarica je mednarodno uspešna modna oblikovalka, ki pa je po letu 2005 zapustila modno sceno in pričela ustvarjati v gledališču. Kot gledališka kostumografinja od leta 2006 dalje deluje pod imenom Belinda Radulović in je danes ena najbolj prepoznavnih slovenskih gledaliških kostumografinj ter soustvarjalka številnih nagrajenih in legendarnih predstav.

 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2024 | Vse pravice pridržane