Založba Aristej

Pravno obvestilo

Lastnica materialnih  avtorskih pravic za vsebine, objavljene na tem spletnem mestu, je založba. V sladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah se te vsebine ne smejo  prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene.

Uporaba piškotkov

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo, da z njimi na našem spletnem mestu merimo število obiskovalcev, kdaj in katere strani so najbolj obiskane, kaj uporabnike najbolj pritegne in podobno. Tako lahko s pomočjo piškotkov omogočimo boljše delovanje našega spletnega mesta, ga naredimo še bolj uporabnega in ga kar najbolj prilagodimo željam in potrebam naših uporabnikov.

Za zbiranje informacij o vedenju obiskovalcev na našem spletnem mestu uporabljamo Google Analytics, ki ne shranjuje nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika.

Uporaba piškotkov je skladna z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), saj je za naložitev piškotkov potrebno eksplicitno soglasje uporabnika. Ob pritisku na gumb Se strinjam se shranijo naslednji piškotki:

  • google-analytics – piškotek za shranjevanje konsenza uporabnika
  • _ga in _ga_Q72DFB2P7S – piškotek Google Analytics za zbiranje informacij o vedenju obiskovalcev na našem spletnem mestu.

Upravljanje s piškotki

Uporabnik ima vedno možnost, da piškotke sprejme ali zavrne, izbriše ali povsem onemogoči. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete. Kot uporabnik se torej lahko sami odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov v svojo napravo. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.

 

Kontakt

Založba Aristej d.o.o.
Marčičeva ulica 19
2000 Maribor

Poštni naslov:
Založba Aristej, p.p. 115, 2116 Maribor

Informacije

Logo Javne agencije za knjigo RS
Prenovo spletne strani v letu 2022 je omogočila Javna agencija za knjigo RS.
Logo Primož Weingerl
Oblikovanje in razvoj
weingerl.com
© Založba Aristej 2024 | Vse pravice pridržane